lijst De Valbijl
vorige bladzijde    vorige bladzijde Waarna de voorzitter driftig de hamer ophief, maar bedenkende dat de zachtzinnigen de zaligheid zal worden geschonken, opstond en zich liet wegen: Wnt (Tartarin tire ses lunettes): ,,Hoe ook onze inzichten, in de hier besproken dingen, op aarde afweken van mekaar, als katholieken, het zij hier gezegd om te besluiten (luke dominee) staan wij allen naast mekaar verzoend in het criterium van Hm, die eens onze werken afwegen zal voor de eeuwigheid Het keukenmeisje: de familie is niet thuis.


Het stierengevecht tegen windmolens.

    Ach ! waarm? ,,Ik stal het hart van mijn tante door van schorseneeren te houden!
   Vandaar de diestro, de rode muleta:

WIJ MOGEN NIET STELEN. NEE.

    Maar: is mijn tante, uw tante dan een stier?
    Wij HANDHAVEN DE TRADISIE: HULDE AAN WIE HULDE TOEKOMT. Wij brengen hulde voor wat men IS, voor wat men heeft BEREIKT.
   Geef mij uw hand vriend: laten wij zachter treden: n dame geeft een kurses over Dostojewsky. Vriend, ik fluister u dit toe, mijn adem stokt: zes lessen voor zes gulden en u is er in een keer achter. Bestellingen worden aan huis afgeleverd. Dit, omdat wij prinsipieel zijn. DIT OMDAT WIJ ZEER PRINSIPIEEL ZIJN.
   Is het drom dat smmige huizen in maannachten grijze stilten zijn? Dat in een straat een boom zich weerbarstig pkronkelt naar de dakrand der huizen? Ach! wat vraag ik? Het is drom dat om lle huizen sekure hekjens staan. WIJ STAAN ZEER VAST IN ONZE ZEER SOLIEDE SCHOENEN.
   NATUURLIK, wij willen GEMEENSCHAPSKUNST! Kunst = konserveblikje : men opene deze aan de bovenzij: aan de onderzij loopt alles eruit. NEEMAAR!
    Strindberg: de kreunende worsteling met de sterke God: twee reuzen: de stotende adem van de nergewrongen mens verbeten op zijn polsgewrichten.
    Mr: wij kunnen toch PATIENS zijn: ECCLESIA AETERNA EST.
    Zker! want mijn tante houdt van schorseneren; en: zij mg dat, zij kn niet anders: zij mummelt in de schaduw van het VERZOENENDE KRUIS. Want het kruis is altijd een teken van verzoening: staat niet op ieder raam een kruis: en achter ieder raam is toch een kamer: n huiskamer, n slaapkamer, n badkamer, etc. etc. O nee, waarover zouden wij ons bezorgd maken.


Nirwana.

    Ontblote halzen en armen brengen een arsjietektoniese lijn in de verscheidenheid van frambozen-pudding, sitroen-pudding en sjokolade-pudding. volgende bladzijde

14


lijst De Valbijl
volgende bladzijdeaangemaakt: 18-07-2013 Copyright © 2013 by
R. Bruning en Th. Bruning
copyright
laatste aanpassing: 18-07-2013